Vorige week woensdag weer moed verzameld

Boterham met kaas, gebakken eieren met ui en tomaat, tompoucen, allemaal smaakt het vandaag heerlijk en met de smaak zoals ik die ken…Een tijdje terug nog heel gewoon en niets om bij stil te staan, maar nu geniet ik van elke hap!..mmm

Vorige week woensdag weer moed verzameld en naar Groningen gegaan voor de vierde chemo. Flink verkouden dus wel een beetje spannend of er groen licht zou komen. Helaas te weinig weerstand om veilig een nieuwe kuur te krijgen..teleurstelling, want ik had me daar toch weer voor ‘opgeladen’..Voor de terugrit naar huis dan maar even een lunch aan het water met mijn zus..

De kuur vooralsnog uitgesteld tot komende woensdag. En dan dus maar genieten van het terug zijn van smaak en geur deze week! Eerder zo vanzelfsprekend, voor mij soms zelfs noodzakelijk kwaad..maar oh wat waardeer ik het nu!

Het dagelijkse leven is nu klein. Zonder werken, plannen, vooruit kijken..Soms nog steeds moeilijk te bevatten wat zich afspeelt in mijn lijf, zeker als ik me goed voel en geen pijn heb. Morfine is toch wel de uitvinding van de eeuw en gelukkig kan ik er erg goed tegen. Nu en dan zijn er momenten van pijn en dan is ook het verdriet meer aanwezig maar na elke dag volgt weer een nieuwe. Van chemo naar chemo leef ik blokjes van twee weken en lukt het meestal om niet te ver vooruit te kijken. Het is gek maar elke dag brengt weer iets moois, een lief bericht van een verre vriend, het meepakken van een najaarszonnetje met een vriendin op het terras, de warmte van het gezelschap zo maar ’s avonds op de bank. Een aantal van mijn vriendinnen heeft de sleutel van mijn huis, ik noem ze de gouden 5..zonder hen zou ik niet kunnen! Ik leef alleen, maar voel elke dag, ik ben niet alleen…

Voor nu, duimen dat er woensdag groen licht komt voor de kuur!

Liefs, Renate

8 Reacties
 1. Renate wat ben je toch dapper en sterk mooi zoals je van alle in onze ogen vaak kleine dingen geniet. Zo leren we met jou waarderen wat we hebben maar vaak niet zien. Sterkte….

 2. Oohh Renate, wat breng je je gevoelens toch mooi onder woorden..ik krijg er steeds tranen van in mijn ogen.. Wat gun ik je nog ontelbare geluksmomentjes, en vind het héél knap van je dat je die nog steeds kunt voelen! Zou het je denk ik niet nadoen. Morgen nog lekker eten en dan hoop ik dat de volgende kuur door kan gaan. Liefs Edith

 3. Lieve Renate,

  Wat ben je toch een sterke vrouw. Je openheid en je verhaal in deze moeilijke periode. Ik heb zo’n respect voor jou!
  De kleine dingen in het leven geven je kracht en af en toe zelfs een glimlach.
  Door jou verhaal te lezen realiseer ik mij dat ik moet genieten, elke dag maar weer, en dat niks vanzelfs sprekend is.

  Ik denk aan jullie!

  Liefs Erika

  • Lieve Renate, Ik wens jou onwijs veel sterkte. Ik stond in de supermarkt met iemand te praten. Van het 1 kwam het ander. Ikl hoorde dat je ernstig ziek bent. Wens jou heel veel sterkte. 3 dikke kussen van mij. Liefs Ad Plaizier.Ik denk aan je!

 4. Hey meid ik hoop dat je Woensdag “Groen Licht”krijgt…daar moet je het uiteindelijk van hebben. Wel fijn om je even een weekje,iets,minder ziek te voelen…en een beetje kan eten met smaak. I know…Zelf ben ik ook niet”helemaal”in vorm.;-)en begrijp een fractie van waar je in zit.Denk aan jou en de jouwen…kus..Wilma.

 5. Knap van je Renate! Heerlijk om te horen dat je nog gelukmomentjes kent!
  Ik schaam me dood dat al die zeurdingen van mij er soms toe kunnen leiden dat ik vind dat ik een rotdag heb gehad! Tssssss waar zeur ik over!! Hang on lief zussie!
  Xx Edith

 6. Stil van…prachtig verwoord!

 7. Hallo renate, ik ken je niet persoonlijk, maar ondanks dat, wil ik je heel veel sterkte en kracht toewensen en dat je nog vele en mooie geluks momenten mag beleven, samen met je lieve, zorgzame dierbaren.

  Het is ontroerend om je verhaal te lezen. Sterkte samen.

Geef een reactie

INFORMATIE

Over Renate

Statuten Jucoba Stichting

Website door Wassili Birbilis | Online Business & Trading Coach

Laatste berichten